Huonosti nukutun yön jälkeen lähdimme navigaattorin ohjeistamana kohti Torniota. Matkaa vain noin 1400 km... Ensimmäinen välietappi oli Löten Norjan puolella, seuraava Malung Ruotsin puolella, jossa nautimme hernekeittolounaan. Matkalieden turvatarran palaminen nostatti hienoisen paniikin, luulimme että alustana käytetty puinen pöytä on tulessa. Tästä matka jatkui Moran ja Falunin kautta kohti rannikkoa, josta nousisimme sitten Tornioon.

Reitti Norjan puolelta Ruotsiin oli mahtava ajokokemus, paljon pieniä mutkaisia teitä, joissa on rajoitus 80 km/h, ja paljon haastetta mutkien selvittämisessä :)

Illalla alkoi taas se perinteeksi muodostunut yösijan etsintä. Kävimme läpi muutaman hotellin sekä mökkikylän, mutta meitä ei onnistanut. Ainoa paikka, jossa olisi ollut tilaa, oli Best Western-hotelli Söderhamnissa, huoneen hinta muikeat 1350 SEK / vrk. Tähän emme tyytyneet, joten jatkoimme matkaa ruokailun jälkeen. Myöskään aiemmin läpikäyty Gävle Uppsalan pohjoispuolella ei tarjonnut meille majoitusta.

Viimein löysimme paikan, jossa oli meille tilaa. Hintaa vain 100 SEK / hlö. Majoitus oli lähellä Iggesundin kylää. Paikka oli kirkkoaktiivien ylläpitämä, muttei kuitenkaan uskonnollinen. Paikan omistaja järjesti ystävällisesti meille tilaa tiivistämällä pari työmiestä samaan huoneeseen. Korttimaksu ei ollut mahdollinen, joten kävimme eksymässä Iggesundin keskustassa noin 5 km päässä. Löytyi se pankkiautomaatti sitten kuitenkin.