Aamulla saimme nukuttua hieman pidempään kuin aiempina aamuina. Pikaisen aamupalan (2 näkkäriä ja lämmennyttä vettä) jälkeen lähdimme tsekkaamaan nähtävyyksiä. Ensimmäisenä kuitenkin päädyimme syömään vähän lisää läheiseen McDonald'siin.

Nähtävyyksistä ensimmäisenä tuli vastaan Musta Timantti – Kuninkaallinen kirjasto (Kgl Bibliotek – Den Sorte Diamant). Siellä olleisiin näyttelyihin olisi ollut pääsymaksu DKK 40 / hlö, mutta löysimme hotellin aulasta ilmaislippuja. Rakennus vaikutti suuremmalta yleisölle kuin mitä se oikeasti oli. Näyttelyinä Seven (sumeita valokuvia maasta karkotetuista naisista), kirjaston toiminnasta kertova näyttely sekä eri sarjakuvapiirtäjien näkemyksiä politiikan henkilöistä (joista yllättäen emme tiedä juuri mitään kun kyse on vain tanskalaisista henkilöistä).

Ennen kirjastoa eksyimme vahingossa Christiansborgin alueelle, josta ei päässytkään kirjastoon suoraan. Lisää kävelyä...

Tästä lähdimme jatkamaan Amalienborg Slotiin, jossa kuningatar pitää majaansa. Tänään Margarethe ei ollut paikalla, koska salossa ei ollut lippua. Silti näimme vilauksen vartijoiden tepastelua linnan pihalla. Kieltämättä tämä paikka oli aika laimea, kun on käynyt aiemmalla reissulla Wienin Schönbrunnissa...

Linnan vierestä bongasimme Marmorikirkon (Frederiks Kirke), jonka sisällä kävimme ihmettelemässä kattomaalauksia ja suuruudenhulluutta. Kupoliin emme jaksaneet kiivetä, se olisi maksanut DKK 25 / hlö.

Lähdimme tässä vaiheessa takaisin hotellimme suuntaan. Matkan varrella kävimme ensin Guinness World Records-museossa ja tämän perään Ripley's-museossa (yhteislippu DKK 145 / hlö). Näiden kahden museon välissä tungimme itseemme lisää roskaruokaa.

Lopulta päädyimme samaan kahvipaikkaan kuin eilenkin, ja Americano piristi kummasti. Sadekuuron saattelemana lähdimme hotellille, matkan varrella ostimme hieman iltapalaa.

Huomenna on lähtö pois Tanskasta, suuntaamme seuraavaksi varmaankin Göteborgiin. Ensin ainakin ylitämme salmen lautalla Helsingöristä Helsingborgiin.

Seuraavan kerran kuulumisia vasta matkan jälkeen, sillä hotellin ilmainen nettiyhteys ei valitettavasti kanna Ruotsin puolelle :)