Aamulla heräsimme hieman ennen kellonsoittoa, joka olisi ollut 6.45. Aamupalan jälkeen alkoi viimeinen ajomatka Uumajasta Viitasaarelle, jolla saimme kulumaan 9,5 tuntia. Pääsimme erinäisten liikennehankaluuksien kautta perille noin 18.30.

Ilmastoinnista oli hyötyä, sillä loppumatkasta ulkolämpötila kohosi paikoin 32 asteeseen.

Yhteenvetona matkasta voisi todeta, että teltta olisi ollut hyvä matkakumppani, ja että turha ylimääräinen suunnittelu on hyvä jättää pois; spontaani ajelu pitkin poikin on ihan jees :) Kylmälaukustakaan ei olisi ollut haittaa. Auton penkillä ei aikuinen ihminen oikeastaan voi nukkua, joten sitä emme päätoimiseksi yöpaikaksi suosittele. Pitkin Norjaa ja Ruotsia on paljon leirintäalueita ja mökkikyliä, joista kannattaa kysellä tilaa ja hintoja. Koska matkamme oli parhaaseen turistiaikaan, pettymyksiinkin kannattaa varautua. Hyvin harvassa leirinnässä oli tilaa. Lisäksi harva leirintäalue hyväksyy muovirahaa, eli cash talks. Kielitaitokaan ei leirinnöissä omistajilla/työntekijöillä välttämättä ole kummoinen, joten perusfraasit on hyvä osata näissä maissa ainakin ruotsiksi.

Kilometrejä karttui viikon reissun aikana 3600 ja kunhan tästä ponkaisemme vielä kotiin Vantaalle, kilometrejä on kasassa 4000, ja tähän päälle aikaa vievät lauttamatkat Naantali-Kapellskär sekä Helsingör-Helsingborg. Totaalikustannuksista ei ole harmainta aavistusta vielä, antaa Visa-laskujen yllättää! Lisäksi jännityksellä odotamme, tuleeko Norjan automaattisista tietulleista maksulappuja kotiin.

Avioliittomme kesti tämän reissun tappeluitta, mutta paperikartoilla ei ole tälle matkalle asiaa.