Aamulla nukuimme pitkään ja nautimme auringosta ennen lähtöä eteenpäin. Vaikka sänkynä toimikin heteka, saimme molemmat nukuttua 12 tuntia. Ruotsin puhuminen heti aamulla ei ollut ollenkaan vaikeaa, saimme asiamme läpi omistajalle. Outoa...

Jonkun matkaa ajettuamme huomasimme tien poskessa plakaatin ”E4 is boring, go to the Coastal Road”, eli menimme sitten pitkin Kustvägeniä, jonka maisemissa ei todellakaan ollut valittamista. Paljon hauskempi tie kuin moottoritie! Tie tosin oli aika kuoppainen ja kapea, mutta se sallittakoon. Välillä vastaan tuli jopa kapeaa soratietä ja vastaantulijoiden kanssa sai olla tarkkana. Tieltä harhaan ajettuamme päädyimme jonkinlaiseen satamaan, jossa otimme muutaman kuvan ja katselimme tiirojen pesintää. Meri oli lähes tyyni, ja aurinko paistoi. Jouduimme kuitenkin poistumaan paikalta, koska yksi tiiroista oli sitä mieltä, että olimme liian lähellä sen etäällä olevaa pesintäluotoa, ja olimme saada kakkakasoja niskaamme.

Lähdimme pikku hiljaa lähestymään taas suurempia teitä ja parin tunnin ajelun jälkeen pysähdyimme levikkeelle lounastamaan. Retkikaasupoltin pelasi edelleen, ja makaronit saatiin keitettyä. Levikkeellä ollut toinen pariskunta (ruotsalaisia) oli liikkeellä matkailuautolla, ja meidät nähtyään he siirtyivät meistä etäämmälle autollaan – ties vaikka olisivat saaneet huonoja vaikutteita. Syötyämme jatkoimme taas ajamista ja tylsää moottoritietä ja siihen verrattavia teitä.

Seuraava stoppi tehtiin tankkauksen muodossa Uumajassa, johon myös jäimme yöksi. Tankki riitti 895 km, mikä oli autollamme tähänastinen ennätys. Umeå-joen varrella kahvikin maistui paremmalta kuin perushuoltoasemalla. Koska vieressä näkyi Scandic-hotelli, ja kello oli jo viisi, päätimme käydä kysymässä, löytyykö tilaa ja mihin hintaan. Hinta 882 SEK sopi meille, joten saimme tästä itsellemme yöpaikan. Käyskentelimme vielä Uumajan keskustassa ja kävimme syömässä tuhlaten loput Ruotsin kruunut ja palasimme hotellille saunomaan. Näköalasauna 14. kerroksessa oli varustettu löylykipolla ja läheinen rentoutumisalue kattoi näköalallaan koko keskustan ja joen. Ketään muita ei saunominen ilmeisesti kiinnostanut, joten saunassa sai olla rauhassa ja kiskoa vettä kiukaalle aivan vapaasti.

Huomenna olisi tarkoitus ajaa Viitasaarelle, raskas ja helteinen päivä on siis edessä, joten painuimme peiton alle hyvissä ajoin keräämään voimia. Ajamista tiedossa näin ollen noin 750 km.